Duński tort z porami

autor: , kategoria: jarskie i wegetariańskie , dodano: 2011-12-13
  • Duński tort z porami

Składniki:

Przygotowanie:

Z mąki pszennej, drożdży, 30 gram masła, 1/2 łyżeczki soli i 125 wody zagnieść ciasto i odstawić do wyrośnięcia ( ok 15 minut ).

Pory oczyścić umyć, pokroić w krążki i poddusić na rozgrzanym oleju. Dodać 2 łyżki wody, 30 dkg masła, kostkę rosołową, zieleninę i paprykę w proszku. Całość wymieszać

Ciasto rozwałkować . Brytfankę posmarować tłuszczem. 2/3 ciasta rozłożyć w formie, posmarować keczupem, rozłożyć por i ser żółty .
Pozostała część ciasta pokroić w paski.
Jaka wymieszać z winem, mąką ziemniaczaną, solą, pieprzem i polać tort. Paski ciasta ułożyć w kratkę na wierzchu tortu.
Piec ok 40 minut w temperaturze 200 stopni.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 70 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 6

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe
  • Mniam: 1
    pełnoziarniste bułeczki
  • Mniam: 3
    Sałatka z kurczakiem i ryżem