Sałatka z makaronem z zupek chińskich

  • Sałatka z makaronem z zupek chińskich

Składniki:

  • makaron chiński [4 op.] (amino jest dobry)
  • kapusta pekińska [0.25 główki] (nie za dużo raczej do smaku)
  • kukurydza konserwowa [1 op.] (bonduelle lub biedronkowa nasza spiżarnia)
  • kurczak [2 szt.]
  • curry [0.5 op.]
  • czosnek [2 ząbki] (małych 3 sztuki do smaku gdy damy go za mało sałatka będzie mdła)
  • majonez [4 łyżki] (podaje ilość ale dodajemy go tyle ile kto lubi do smaku)
  • sól (ewentualnie)

Przygotowanie:

Pokruszone zupki chińskie (sam makaron bez przypraw)wsypać do miski. Zalać wrzątkiem tak aby napęczniały(nalać wody odrobinę nad powierzchnię).

Kurczaka pokroić w średniej wielkości kostkę posypać curry zostawić na ok 10min aby mięso przeszło przyprawą. Można odrobinę dosolić. Usmażyć mięso na odrobinie oleju na rozgrzanej patelni aż się zarumieni.
Dodać do makaronu. Gdy makaron i mięso przestygną dodać resztę składników czyli ćwierć małej główki kapusty pekińskiej, odsączoną z zalewy kukurydzę, wyciśnięte ząbki czosnku, majonez.

Spróbować ewentualnie dosolić do smaku. Sałatka szybka i inna niż wszystkie.
Polecam serdecznie

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 20 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 10

Polecany film:

Kasia gotuje z Polki.pl: sałatka makaronowa z suszonymi pomidorami, fetą i szpinakiem

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 4
    Biszkopt -sprawdzony przepis
  • Mniam: 2
    Błyskawiczne ciasto z owocami
  • Mniam: 19
    Murzynek prościutki i pyszny.
  • Mniam: 1
    Ziemniaczane purée z cebulką