Piersi kurczaka duszone w zupie cebulowej

autor: , kategoria: z drobiu , dodano: 2011-12-15
  • Piersi kurczaka duszone w zupie cebulowej

Składniki:

Przygotowanie:

Surowe filety pokroić na pół w poprzek ------- (tak jakbyśmy chcieli żeby były dwa cieńsze kawałki).Możemy je pokroić jeszcze na pół żeby było więcej. Obtaczamy zupie cebulowej(samym proszku z opakowania) i pozostawiamy na ok 30min do 1 godz.

Po tym czasie piersi wykładamy do żaroodpornego naczynia zalewamy słodką śmietanką i wstawiamy do nagrzanego piekarnika.

Pieczemy ok 30min-60min ale ponieważ każdy ma inny piekarnik po prostu sprawdzamy czy piersi są już gotowe.

Jest to wspaniały sposób na urozmaicenie obiadu.Tak przyrządzone filety najlepiej smakują z kluskami śląskimi oraz z surówkami z kapusty kiszonej i buraczków konserwowych z papryką.

    Śr. ocena: 5.00 / recenzji: 1 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 80 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 4

Komentarze

  • agacik91, 2013-11-06 12:42:17
    agacik91
    0
    Przyrządzam często w bardzo podobny sposób tyle, że posypuję jeszcze startym żółtym serem. Pychotka! Ja najbardziej lubię z bułeczką pełnoziarnista i dodatkami jak oliwki, pomidorki koktajlowe itp

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe
  • Mniam: 1
    pełnoziarniste bułeczki
  • Mniam: 3
    Sałatka z kurczakiem i ryżem