Piętruski

autor: , kategoria: przekąski na zimno , dodano: 2011-12-16
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Piętruski
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Piętruski

Składniki:

Przygotowanie:

1. Dymkę oczyścić, opłukać, oddzielnie posiekać cebulki i szczypiorek. Żółtka jajek przetrzeć przez sitko lub pokruszyć, rzodkiewki oczyścić i posiekać bardzo drobno. (Zetrzeć na tarce)
2. Twaróg podzielić na cztery równe części, jedną wymieszać z przetartymi żółtkami i musztardą, drugą z posiekanymi rzodkiewkami+papryczką, trzecią ze szczypiorkiem, a ostatnią z cebulką. przyprawić według uznania. (Ja robiłam tylko trzy odmiany twarożku, gdyż nie przepadam za cebulą)
3. Kromki pumpernikla przekładać przygotowanymi pastami o różnych smakach, układając po 5 kromek, jedna na drugiej. Lekko dociskać, by powstał zwarty kanapkowy torcik.
4. Następnie gotową kanapkę przekroić na cztery równe części, wierzch udekorować twarożkiem, plasterkami rzodkiewek lub szczypiorkiem. Smacznego!

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 10 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 2

Komentarze

  • bellissimo, 2011-12-17 12:07:15
    bellissimo
    nie robiłam, aczkolwiek wygląda przebosko ! w pierwszej chwili myślałam że to ciasto :p
    Komentarz

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe
  • Mniam: 1
    pełnoziarniste bułeczki
  • Mniam: 3
    Sałatka z kurczakiem i ryżem