Szybkie Surimi

  • Szybkie Surimi

Składniki:

Przygotowanie:

Zagotować 3 litry wody, doprawić solą, cukrem, szczyptą kwasku cytrynowego.
Porozdzielane różyczki brokułów oraz pokrojoną w kostkę łodygę wraz z opcjonalnymi: papryką i kalarepą wsypywać partiami do gotującej się wody.
Warzywa gotować około 5 - 8 minut.
Ugotowane, twarde warzywa umieścić w misce z bardzo zimną wodą i kostkami lodu, aby zastopować gotowanie. Zmienić kilkukrotnie wodę, wyjąć warzywa na durszlak.
Osuszone warzywa posypać połamaną sałatą, pokrojonym pomidorem i surimi.
Przygotować sos, łącząc wszystkie składniki dressingu. Zalać sosem lub podać go osobno, aby każdy mógł sobie sam przyprawić sałatkę.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 15 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 4

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    Panna cotta
  • Mniam: 1
    Mleko kokosowe
  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe