Sos beszamelowy

autor: , kategoria: sosy , dodano: 2009-12-14
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Sos beszamelowy
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Sos beszamelowy

Składniki:

Przygotowanie:

Z tłuszczu i mąki zrobić białą zasmażkę. Rozprowadzić ją mlekiem. Jaja ubić i wlewać stopniowo do przestygniętego sosu. Dodać utarty ser, doprawić solą i wymieszać.
Sos beszamelowy powinien być tak gęsty, aby utrzymywał się na powierzchni potraw, które polewa się nim i następnie zapieka.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 15 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 1

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    Panna cotta
  • Mniam: 1
    Mleko kokosowe
  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe