Mięciutkie pierniczki

autor: , kategoria: Wigilijne potrawy (Boże Narodzenie), kuchnia polska , dodano: 2011-12-26
  • Mniam: 2
    Mniam zdjęcie! Mięciutkie pierniczki
    Mniam: 2
    Mniam zdjęcie! Mięciutkie pierniczki
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Mięciutkie pierniczki
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Mięciutkie pierniczki
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Mięciutkie pierniczki
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Mięciutkie pierniczki

Składniki:

Przygotowanie:

Wszystkie składniki wsypać do naczynia, wymieszać i wyrobić. Ciasto może być klejące, ale nie dodawać mąki.

Ciasto rozwałkować na grubość 4 mm (nie cieniej), podsypując je teraz mąką (tyle, by się nie kleiło).

Wykrawać dowolne kształty pierniczków i układać na papierze do pieczenia bądź blaszce wysmarowanej odrobiną tłuszczu.

Piec 8-10 minut. Uważać, aby nie przekroczyć czasu pieczenia, gdyż pierniczki będą twarde. Ozdabiać według uznania po ostudzeniu.

Smacznego!

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 30 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 30

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe
  • Mniam: 1
    pełnoziarniste bułeczki
  • Mniam: 3
    Sałatka z kurczakiem i ryżem