Pieczeń sylwestrowa

autor: , kategoria: z mięs mieszanych , dodano: 2011-12-27
  • Pieczeń sylwestrowa

Składniki:

  • mięso mielone [750 g]
  • cebula [1 szt.]
  • natka pietruszki [1 pęczek]
  • jajka [3 szt.]
  • bułka tarta [3 łyżki]
  • sól [2 łyżeczki]
  • pieprz [1 łyżeczka]
  • kiełbasa biała [3 szt.]
  • jabłka [1 szt.]

Przygotowanie:

Mięso mielone przekładamy do miski. Jabłko obieramy ze skórki, tniemy w niedużą kostkę i dodajemy do mięsa. Cebulę również obieramy z łusek, tniemy i dodajemy do miski wraz z rozbitymi jajkami, poszatkowaną natką pietruszki, bułką tartą, solą i pieprzem. Mięso dobrze wyrabiamy dłonią wraz z dodatkami. Białą parzoną kiełbasę obieramy ze skórki. Połowę mięsa przekładamy do formy na nim układamy dwie białe kiełbaski obok siebie a trzecią w razie potrzeby przecinamy na pół i uzupełniamy w długości pozostałe. Przykrywamy je drugą połową mięsa. Pieczeń pieczemy około 75 minut w 180 st. C.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 100 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 4

Polecany film:

Wielkanocne jajka z niespodzianką

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    Bajaderki czyli sposób na zakalec, lub jak kto woli ciastka z resztek  ;-)
  • Mniam: 1
    Panna cotta
  • Mniam: 1
    Mleko kokosowe
  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem