Pieczeń sylwestrowa

autor: , kategoria: z mięs mieszanych , dodano: 2011-12-27
  • Pieczeń sylwestrowa

Składniki:

Przygotowanie:

Mięso mielone przekładamy do miski. Jabłko obieramy ze skórki, tniemy w niedużą kostkę i dodajemy do mięsa. Cebulę również obieramy z łusek, tniemy i dodajemy do miski wraz z rozbitymi jajkami, poszatkowaną natką pietruszki, bułką tartą, solą i pieprzem. Mięso dobrze wyrabiamy dłonią wraz z dodatkami. Białą parzoną kiełbasę obieramy ze skórki. Połowę mięsa przekładamy do formy na nim układamy dwie białe kiełbaski obok siebie a trzecią w razie potrzeby przecinamy na pół i uzupełniamy w długości pozostałe. Przykrywamy je drugą połową mięsa. Pieczeń pieczemy około 75 minut w 180 st. C.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 100 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 4

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    Panna cotta
  • Mniam: 1
    Mleko kokosowe
  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe