Kabaczek pod beszamelem

autor: , kategoria: zapiekanki , dodano: 2009-12-14
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Kabaczek pod beszamelem
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Kabaczek pod beszamelem
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Kabaczek pod beszamelem
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Kabaczek pod beszamelem

Składniki:

Przygotowanie:

Kabaczek pokroić w plastry grubości ok. 1,5cm i wykroić z nich środek. Gotować do miękkości w wodzie z dodatkiem soli, cukru i mleka.
Ugotowany kabaczek wyłożyć do żaroodpornego naczynia. Posypać przyprawą do potraw meksykańskich. Polać sosem beszamelowym (przepis u mnie pod nazwą 'Sos beszamelowy'), a następnie posypać startym żółtym serem. Obruszyć tartą bułką i skropić stopionym masłem.
Piec ok. 25 minut w temperaturze 180°C do momentu aż beszamel się zarumieni.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 50 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 6

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe
  • Mniam: 1
    pełnoziarniste bułeczki
  • Mniam: 3
    Sałatka z kurczakiem i ryżem