Labraks pieczony na święta

autor: , kategoria: Wigilijne potrawy (Boże Narodzenie), kuchnia polska , dodano: 2011-12-29
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Labraks pieczony na święta
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Labraks pieczony na święta
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Labraks pieczony na święta
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Labraks pieczony na święta
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Labraks pieczony na święta
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Labraks pieczony na święta

Składniki:

Przygotowanie:

Umyć rybę zimną woda i wysuszyć ręcznikami papierowymi. Oczyścić z łusek. Natrzeć solą w środku , włożyć czosnek i 2 gałązki natki. Posolić i popieprzyć z dwóch stron. Skropić olejem. Pomidorki nakłuć i wstawić do mikrofali na około 40 sek (aby straciły trochę soku ).
Ziemniaki obrać i pokroić w małe kawałki, podgotować parę minut w osolonej wodzie. Piekarnik nagrzać (najlepiej góra i dół) do 180°. Wstawić rybę z pomidorami ziemniakami do piekarnika. Piec od 15 do 20 min.

    Śr. ocena: 5.00 / recenzji: 1 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 20 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 2

Komentarze

  • A_laura, 2011-12-31 11:25:58
    A_laura
    1
    Uwielbiam ryby, a ta wygląda tak apetycznie i co najważniejsze nie jest smazona . Pieczona ryba to samo zdrowie. Na pewno zrobię na obiad noworoczny. Pięknie wygląda i pewnie lepiej smakuje.
  • asiav, 2011-12-31 15:36:02
    asiav
    Rybka wygląda wspaniale i najważniejszy, że przepis jest prosty. Pozdrawiam. Dorota
    Komentarz

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    Panna cotta
  • Mniam: 1
    Mleko kokosowe
  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe