Karp z piekarnika

autor: , kategoria: Wigilijne potrawy (Boże Narodzenie), kuchnia polska , dodano: 2011-12-31
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Karp z piekarnika
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Karp z piekarnika
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Karp z piekarnika
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Karp z piekarnika
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Karp z piekarnika
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Karp z piekarnika

Składniki:

Przygotowanie:

Oczyszczonego karpia naciąć w poprzek w kilku miejscach na grzbiecie, dobrze posolić i posypać przyprawą do ryb. Pokrojoną w prążki cebulę zmieszać z drobno posiekanym czosnkiem, natką pietruszki i cytryną pokrojoną w plastry. Masą nadziać wnętrze karpia i wypełnić nacięcia. Odstawić pod przykryciem na co najmniej 2 godz. Gotowego karpia włożyć do specjalnej folii lub rękawa i piec 30-40 min w temp. Ok. 200c.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 130 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 5

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    Panna cotta
  • Mniam: 1
    Mleko kokosowe
  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe