Pieczona pierś indyka w ziołach

autor: , kategoria: Wigilijne potrawy (Boże Narodzenie), kuchnia polska , dodano: 2011-12-31
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Pieczona pierś indyka w ziołach
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Pieczona pierś indyka w ziołach
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Pieczona pierś indyka w ziołach
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Pieczona pierś indyka w ziołach
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Pieczona pierś indyka w ziołach
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Pieczona pierś indyka w ziołach
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Pieczona pierś indyka w ziołach
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Pieczona pierś indyka w ziołach
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Pieczona pierś indyka w ziołach
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Pieczona pierś indyka w ziołach

Składniki:

  • piersi indyka [0.75 kg]
  • ziołowa sól (rozmaryn, szałwia, listek laurowy, tymianek, majeranek, czosnek)
  • olej
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie:

Pierś nacieram przyprawami ,sola i pieprzem. potem związuję sznurkiem, Do naczynia żaroodpornego (może być brytfanka) wlewam 2 łyżki oleju , kładę indyka , polewam 6-7 łyżkami oleju i wstawiam do rozgrzanego na 200° piekarnika. Piec około 40 min. W połowie pieczenia przewrócić na druga stronę. Podawać w plastrach z pieczonymi(smażonymi) ziemniakami. Na zimno wyśmienita do pieczywa.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 40 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 4

Polecany film:

Kasia gotuje z Polki pl: jak zrobić lukier

Komentarze

  • Meariel, 2012-01-01 19:47:53
    Meariel
    Wygląda bardzo apetycznie
    Komentarz

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 2
    Racuchy na jogurcie:hit ekspresowej kuchnii
  • Mniam: 1
    Bajaderki czyli sposób na zakalec, lub jak kto woli ciastka z resztek  ;-)
  • Mniam: 1
    Panna cotta
  • Mniam: 1
    Mleko kokosowe