Nadziewane daktyle w wersji raw food

autor: , kategoria: przekąski na zimno, Wigilijne potrawy (Boże Narodzenie) , dodano: 2012-01-01
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Nadziewane daktyle w wersji raw food
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Nadziewane daktyle w wersji raw food
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Nadziewane daktyle w wersji raw food
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Nadziewane daktyle w wersji raw food
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Nadziewane daktyle w wersji raw food
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Nadziewane daktyle w wersji raw food

Składniki:

Przygotowanie:

Z orzechów pozostawić po 2-3 łyżki pistacji i migdałów. Pozostałe namoczyć na noc. Następnego dnia moczone orzechy zblednować z bananem, żurawiną i wiórkami kokosowymi, w razie konieczności dodać odrobinę wody. Masa powinna być grudkowata.

Z daktyli usunąć pestki tak by owoc był przekrojony na pół. Nadziewać każdy daktyl masą orzechową, tak by delikatnie wychodziła na brzegi.

Pistacje posiekać, a migdały zemleć w młynku na mąkę. Ciasteczka obtaczać w pistacjach, mączce migdałowej (zmielone w młynku do kawy migdały) lub poppingu. Przechowywać w lodówce.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 15 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 10

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe
  • Mniam: 1
    pełnoziarniste bułeczki
  • Mniam: 3
    Sałatka z kurczakiem i ryżem