Ostra zupa z soczewicy - krem

autor: , kategoria: jarskie i wegetariańskie, bezglutenowe , dodano: 2012-01-01
  • Ostra zupa z soczewicy - krem

Składniki:

Przygotowanie:

Soczewicę wypłukać, wsypać do garnka i zalać 2 szklankami bulionu. Przykryć i dusić 15 min na wolnym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aby się nie przypaliło.
Cebulę i czosnek obrać i drobno posiekać, smażyć na oleju (lub maśle) na patelni przez 5 min. Dodajemy kurkumę, kumin (lub kminek), sos sojowy. Przykrywamy i dusimy 2 min.
Usmażoną cebulę z przyprawami dodajemy do soczewicy. Dolewamy resztę bulionu i wsypujemy chili. Mieszamy, aby wszystkie składniki połączyły się ze sobą, i gotujemy na wolnym ogniu 30 min. Przyprawiamy solą i pieprzem.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 45 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 4

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    Panna cotta
  • Mniam: 1
    Mleko kokosowe
  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe