Ryba po grecku

autor: , kategoria: Wigilijne potrawy (Boże Narodzenie), kuchnia polska , dodano: 2012-01-01
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Ryba po grecku
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Ryba po grecku
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Ryba po grecku
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Ryba po grecku
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Ryba po grecku
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Ryba po grecku

Składniki:

  • morszczuk [800 g]
  • sok z cytryny
  • mąka [2 łyżki]
  • cebula [3 szt.]
  • marchew [3 szt.]
  • koncentrat pomidorowy [500 dag]
  • sól [1 szczypta]
  • pieprz czarny [1 szczypta]
  • cukier [1 szczypta]
  • olej (do smażenia)

Przygotowanie:

Marchewkę ścieramy na tarce o dużych oczkach. Cebulę kroimy w piórka i podsmażamy z marchewką. Dodajemy przyprawy oraz koncentrat pomidorowy i delikatnie mieszamy. Morszczuka kroimy na kawałki, skrapiamy sokiem z cytryny, przyprawiamy solą i pieprzem, panierujemy w mące a następnie smażymy na złoty kolor. Rybkę nakładamy na półmisek i przykrywamy warzywami. Ryba po grecku smakuje najlepiej na kolejny dzień. Smacznego !!

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 30 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 12

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    Bajaderki czyli sposób na zakalec, lub jak kto woli ciastka z resztek  ;-)
  • Mniam: 1
    Panna cotta
  • Mniam: 1
    Mleko kokosowe
  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem