Orzechowe rożki

autor: , kategoria: Wigilijne potrawy (Boże Narodzenie), kuchnia polska , dodano: 2012-01-02
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Orzechowe rożki
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Orzechowe rożki

Składniki:

  • masło [200 g]
  • orzechy włoskie [120 g] (zmielone)
  • cukier waniliowy [1 łyżka]
  • cukier puder
  • mąka [280 g]
  • cukier [80 g]

Przygotowanie:

Składniki zagnieść na gładką i jednolitą masę, po czym wstawić na godzinę do lodówki. Po tym czasie uformować z ciasta wałeczek i pokroić w plastry szerokości 0,5 mm. Każdy plasterek zagnieść w kuleczkę i formować małe rożki. Piec w 180 C przez 12 minut. Po wystudzeniu dokładnie obtoczyć w cukrze pudrze.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 10 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 1

Polecany film:

Kasia gotuje z Polki.pl: sałatka z kukurydzą

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    TARTA Z KURKAMI
  • Mniam: 4
    Tarta ze szpinakiem, boczkiem i fetą
  • Mniam: 1
    Wytrawna tarta ze szpinakiem
  • Mniam: 1
    Wytrawna tarta ze szpinakiem