Panna cota

  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Panna cota
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Panna cota

Składniki:

Przygotowanie:

Kremówkę zagotować z mlekiem, cukier i cukrem z wanilią.
Dodać rozpuszczoną w odrobinie gorącej wody żelatynę.
Krótko zagotować.
Rozlać do foremek.
Wstawić do lodówki na min.6 godz. (ja zostawiłam na noc).
Wyjąć pannę cotę z foremek i podawać z powidłami.

    Śr. ocena: 4.63 / recenzji: 4 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 10 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 4

Komentarze

  • dadidadi2, 2012-02-06 18:18:22
    dadidadi2
    3
    ładne zdjęcie, jasny i prosty przepis, deser właśnie stygnie... ale 1 szklanka cukru?!?!?!? dałam tylko 4 łyżki, szklanka jak dla mnie za dużo - nie ma pomyłki w przepisie?
  • klaudens, 2012-02-08 17:35:08
    klaudens
    Dawałam szklankę, bo mam słodkolubnych w rodzinie Oczywiście można dać mniej
    Komentarz
  • geosmina, 2012-02-11 14:20:28
    geosmina
    1
    Pyszny deser, bardzo prosty i szybki w przyrządzeniu (nie licząc czasu tężenia). Ja dodałam 4 kopiate łyżki cukru i całą torebeczkę cukru waniliowego i wyszło PYCHA! Bardzo dobrze pasują do niego mrożone zmiksowane owoce
  • michachacha, 2012-02-12 16:09:34
    michachacha
    1
    Wyszedł bardzo fajny deserek Faktycznie cukru trochę za dużo jak dla mnie, dlatego następnym razem dodam mniej, ale i tak jest OK! Muszę nabrać wprawy w wyciąganiu tego z miseczek :P
  • UstySsia, 2012-02-13 21:44:50
    UstySsia
    3
    PYCHA! szybki deserek, gdyby nie musiał stać tyle czasu w lodówce:P

    Tylko jak dla mnie trochę za słodki- po zjedzeniu całego trochę mnie zemdliło
    I ja dodałam cukier cynamonowy, zamiast waniliowego

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    Panna cotta
  • Mniam: 1
    Mleko kokosowe
  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe