Blok czekoladowy

autor: , kategoria: Wigilijne potrawy (Boże Narodzenie), kuchnia polska , dodano: 2012-01-03
  • Mniam: 2
    Mniam zdjęcie! Blok czekoladowy
    Mniam: 2
    Mniam zdjęcie! Blok czekoladowy
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Blok czekoladowy
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Blok czekoladowy
  • Mniam: 1
    Mniam zdjęcie! Blok czekoladowy
    Mniam: 1
    Mniam zdjęcie! Blok czekoladowy

Składniki:

  • margaryna [12.5 dag]
  • kakao [3 łyżeczki]
  • mleko w proszku [30 dag]
  • cukier [0.5 szklanki]
  • rodzynki [1 op.]
  • herbatniki [2 op.]
  • woda [100 ml]

Przygotowanie:

W rondelku lub małym garnku rozpuszczamy Kasię, dodajemy wodę i cukier. Gdy cukier się rozpuści dodajemy kakao. Mieszankę zdejmujemy z ognia, odstawiamy do przestudzenia. Następnie dodajemy mleko w proszku ciągle mieszając. Na koniec dodajemy pokruszone herbatniki( można je rozkruszyć przy użyciu blendera) i rodzynki. Masę przekładamy do wyłożonej folią aluminiową keksówki. Wstawiamy na 2- 3 godziny do lodówki.

    Śr. ocena: 5.00 / recenzji: 1 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 180 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 20

Polecany film:

Kasia gotuje z Polki.pl: tarta z kurczakiem i warzywami

Komentarze

  • mewtuszek1989, 2014-11-29 19:21:59
    mewtuszek1989
    0
    Smak dzieciństwa Uwielbiam !!! Ja dodaje jeszcze suszone morele i żurawinę.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    TARTA Z KURKAMI
  • Mniam: 4
    Tarta ze szpinakiem, boczkiem i fetą
  • Mniam: 1
    Wytrawna tarta ze szpinakiem
  • Mniam: 1
    Wytrawna tarta ze szpinakiem