Fasolka szparagowa z piersią z kurczaka

autor: , kategoria: z drobiu, dieta South Beach , dodano: 2009-12-14
  • Mniam: 2
    Mniam zdjęcie! Fasolka szparagowa z piersią z kurczaka
    Mniam: 2
    Mniam zdjęcie! Fasolka szparagowa z piersią z kurczaka

Składniki:

Przygotowanie:

Fasolkę podgotować a następnie wrzucić na patelnie z oliwą, dodać pokrojoną w kostkę pierś, posolić, przyprawić czosnkiem i pieprzem (tym ziołowym tak od serca :) ), dorzucić orzechy i pestki. Jak wszystko się ładnie podsmaży to wrzucić trochę tego serka, żeby się rozpuścił, nie ma go być dużo, ważne żeby dodał smaku.

Do tego świetnie pasuje surówka z pomidora i cebuli z pieprzem- pyszne i bardzo sycące :)

    Śr. ocena: 4.79 / recenzji: 17 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 15 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 2

Komentarze

  • kropka75, 2009-12-16 20:46:38
    kropka75
    3
    Brzmi i wygląda smakowicie.

    Serek topiony mnie nie przekonuje, wolałabym żółty. No i nie light. Z tą małą modyfikacją na pewno spróbuję.
    Sama foteczka mnie przekonała. Nie wątpię, że mi posmakuje.
  • gabka9, 2009-12-21 02:13:20
    gabka9
    Ser topiony mało kogo przekonuje...do momentu aż spróbuje po raz pierwszy Naprawdę polecam
    (Niekoniecznie light- ale ten akurat nadaje się do diety South Beach )
    Komentarz
  • 28nana, 2010-01-04 08:22:58
    28nana
    2
    veni vidi vici

    dla mnie doskonałe ... żółty ser byłby tu o wiele za ciężki... serek topiony się tak wspaniale " rozmaźgluje " - to taka jakby alternatywa dla śmietany ;-)
    jedynie to zamiast czosnku granulowanego dodałam świeży ( żeby lepiej zionąć ;-) )

    i mnie już żadnej sałatki do tego nie trzeba
  • hihi, 2010-01-05 15:17:44
    hihi
    Brzmi apetycznie i coś czuję, że mam pomysł na dzisiejszy obiad, choć zmodyfikuję i zrobię bez serka topionego (nie uznaję go po prostu i już , co jak podejrzewam może być odebrane jako profanacja Więc z góry proszę o wybaczenie.
    Komentarz
  • hihi, 2010-01-06 08:40:42
    hihi
    1
    Zrobiłam. Zamiast czosnku granulowanego użyłam świeżego, jako zwolenniczka możliwie nieprzetworzonej zywnosci i bez serka. Wyszło ok, ale podejrzewam, że ten serek to kwintesencja całej potrawy i nie mogłam w pełni docenić kompozycji
  • vril, 2010-01-07 23:47:09
    vril
    0
    Bardzo fajny przepis, ja jednak tez zrobie z czosnkiem swiezym i dodam startego zoltego sera, nie topionego oraz slonecznik zamiast orzechow, niemniej polaczenie smakow bardzo fajne, podoba mi sie
  • kropka75, 2010-01-08 11:34:06
    kropka75
    Wczoraj zrobiłam na szybko, bez serka w ogóle - pycha jest połączenie fasolki i mięska. Mniam.

    Tyle że fasolkę dałam zieloną z puszki Bonduelle. Smaczne było! Na pewno powtórzę i wydumam różne tego wariacje. Polecam.
    Komentarz
  • juras23k, 2010-01-25 16:41:10
    juras23k
    1
    uwielbiam fasolkę z dodatkiem mięsa ale z serkiem jeszcze nie próbowałem szczerze mówiąc nie przepadam za takim ale myślę że kiedyś napewno wypróbuję. przepis fajny podoba mi się
  • dagwoj, 2010-01-25 21:09:43
    dagwoj
    Zdjęcie wręcz katalogowe! Duży plus! przepis łatwy i szybki. Topiony serek jest tu jak najbardziej na miejscu, moim zdaniem to nie ma byc fasolowa zapiekanka z serem, ale rozmiziana fasolka z kurakiem Dla mnie bomba, mam nadzieję że nie kaloryczna
    Komentarz
  • cashmere, 2010-01-29 15:30:27
    cashmere
    0
    Mniam, narobiłaś mi apetytu! Muszę wypróbować
  • hania811, 2010-02-01 15:18:11
    hania811
    1
    Danie super bo dietetyczne.
    Mam tylko pytanie co za pestki dorzucić..w opisie są, w składzie nie.

    Minus za to że czosnek granulowany.
  • farmamozg, 2010-02-09 15:50:39
    farmamozg
    1
    Przepyszne! Spróbowałam i na stałe zagości w moich przepisach Chociaż wyglądu nie ma tak wspaniałego jak na fotce ale nie to się liczy
  • gaga87, 2010-02-17 23:37:45
    gaga87
    1
    podoba mi się połączenie smaków, oryginalne! Jednak czosnek granulowany zastąpię zwykłym.
  • Susanna, 2010-03-10 08:29:29
    Susanna
    1
    Danie wygląda smakowicie i jest proste do wykonania. Przepadam za fasolką szparagową i kurczakiem. To coś dla takiego laika jak ja, wypróbuję w weekend Dodaję do moich ulubionych przepisów.
  • Susanna, 2010-03-16 21:32:46
    Susanna
    Przepis wypróbowany i udany TŻi smakowało, mnie zresztą też. Ogłaszam wszem i wobec, że to szybkie danie na stale zagości w moim menu
    Komentarz
  • gabka9, 2010-03-31 18:01:58
    gabka9
    Hania- napisałam coś o pestkach, a potem mi to zniknęło :/ Generalnie chodzi o to ze zamiast/ oprócz orzechów można dodać też pestki dyni lub słonecznika

    Z tym czosnkiem to jest tak, że ja też wolę świeży, ale w tym przypadku nie chciałam żeby jego smak zdominował potrawę. Zresztą fantastycznie komponuje się z pieprzem ziołowym (ma troszkę inny smak niż świeży)
    Komentarz
  • Nikka1221, 2010-04-13 23:41:12
    Nikka1221
    1
    mniam mniam!juz tyle pododawalam do ulubionych ze miejsc brak!ale bedzie nowosci...mmmmmm.....
  • gabka9, 2010-07-01 23:06:47
    gabka9
    Próbowałam ostatnio wersji ze świeżym czosnkiem i żółtym serem. Też jest pysznie, ale jeśli chodzi o smak...to nie to samo
    Komentarz
  • ewelline, 2010-07-29 10:40:08
    ewelline
    1
    ja piersi z fasola robię z orzechami nerkowca
  • antoinette, 2010-08-28 12:42:55
    antoinette
    2
    Właśnie wypróbowałam, pyszne danie
    następnym razem wypróbuję z nerkowca ew. słonecznikiem
  • agnieszka_ask, 2010-09-04 10:11:02
    agnieszka_ask
    1
    Rewelacja. Kurczak ma świetny smak. Troszkę bałam się tego pieprzu, ale niepotrzebnie, jego smak ginie gdzieś pomiędzy fasolką, a kurczakiem i następnym razem na pewno wsypię go jeszcze więcej. Jeżeli chodzi o serek, to dodałam trzy plastry topionego. Wydaje się go dużo, ale w ogóle nie czułam jego smaku. Następnym razem dodam ostrzejszy serek, np. czedar.
  • aeronauta, 2010-10-24 18:06:43
    aeronauta
    3
    Super przepis - pyszny, prosty i szybki (no i dietetyczny - do diety South Beach jak znalazł ). Robiłam już dwa razy. Zamiast orzechów daję słonecznik i zamiast granulowanego świeży czosnek.
    Za drugim razem dodałam dodatkowo ziół prowansalskich w ramach eksperymentu i też bardzo pasują do tego prostego dania. Także polecam i wariację z ziołami jeśli ktoś lub i.
    Następnym razem spróbuję z żółtym serem zamiast topionego, mam przeczucie że też będzie pyszne.
  • _Ewelka___, 2011-01-05 18:59:57
    _Ewelka___
    0
    W kilku slowach

    pyszne danie! jedno z najlepszych jakie robilam z przepisow na wizazu, tanie, proste i smak ktory szybko sie nie nudzi!
  • Honeypot, 2013-08-31 15:06:42
    Honeypot
    0
    Pyszne!!! Absolutnie cudowne!
    Ja zrobiłam wersję z pestkami dyni zamiast orzechów i bez sera, bo zabrakło ich domu.

    Niebo w ustach...
    Szybkie, łatwe, tanie i wyborne -> czego chcieć więcej od domowego jedzonka

    MNIAM!!!

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    Panna cotta
  • Mniam: 1
    Mleko kokosowe
  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe