Makaronowe muszelki nadziewane kapustą z grzybami

autor: , kategoria: Wigilijne potrawy (Boże Narodzenie), kuchnia polska , dodano: 2012-01-04
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Makaronowe muszelki nadziewane kapustą z grzybami
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Makaronowe muszelki nadziewane kapustą z grzybami
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Makaronowe muszelki nadziewane kapustą z grzybami
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Makaronowe muszelki nadziewane kapustą z grzybami
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Makaronowe muszelki nadziewane kapustą z grzybami
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Makaronowe muszelki nadziewane kapustą z grzybami

Składniki:

Przygotowanie:

Kapustę kiszoną odcisnąć, jeżeli jest bardzo kwaśna, pokroić i
ugotować. Grzyby namoczyć, ugotować, odsączyć i pokroić w paseczki
lub kawałki. Cebulę pokroić w kostkę, marchewkę zetrzeć na tarce i
wraz z grzybami podsmażyć na maśle,następnie połączyć z kapustą.
Doprawić do smaku solą,pieprzem i czerwoną papryką.
Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu w posolonej wodzie, odsączyć przelać wodę. Muszle napełnić nadzieniem, ułożyć w
naczyniu do zapiekani. Wstawić do nagrzanego piekarnika do 190 stopni C, zapiekać przez 10-15 minut.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 40 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 1

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe
  • Mniam: 1
    pełnoziarniste bułeczki
  • Mniam: 3
    Sałatka z kurczakiem i ryżem