Łazanki z kapustą i grzybami

autor: , kategoria: Wigilijne potrawy (Boże Narodzenie), kuchnia polska , dodano: 2012-01-04
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie!  Łazanki z kapustą i grzybami
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie!  Łazanki z kapustą i grzybami
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie!  Łazanki z kapustą i grzybami
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie!  Łazanki z kapustą i grzybami
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie!  Łazanki z kapustą i grzybami
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie!  Łazanki z kapustą i grzybami

Składniki:

  • cebula [1 szt.]
  • kapusta kiszona [600 g]
  • grzyby suszone [55 g]
  • słonina (kawałek)
  • masło [100 g]
  • bulion grzybowy [1 kostka]
  • pieprz
  • makaron [1 op.] (łazanki)

Przygotowanie:

Kapustę płuczemy i gotujemy do miękkości z dodatkiem kostki bulionowej.
Grzyby moczymy i gotujemy,następnie odsączamy i kroimy w małe kawałki lub paski. Cebulę siekamy,słoninę kroimy na małe kawałki i z grzybami podsmażamy na maśle i dodajemy do kapusty. Doprawiamy solą i pieprzem.Łazanki gotujemy według przepisu na opakowaniu, odsączamy i łączymy z kapustą.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 30 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 4

Polecany film:

Kasia gotuje z Polki.pl: dynia marynowana

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 2
    Racuchy na jogurcie:hit ekspresowej kuchnii
  • Mniam: 1
    Bajaderki czyli sposób na zakalec, lub jak kto woli ciastka z resztek  ;-)
  • Mniam: 1
    Panna cotta
  • Mniam: 1
    Mleko kokosowe