Schab po mazursku

autor: , kategoria: Wigilijne potrawy (Boże Narodzenie), kuchnia polska , dodano: 2012-01-04
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Schab po mazursku
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Schab po mazursku
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Schab po mazursku
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Schab po mazursku
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Schab po mazursku
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Schab po mazursku

Składniki:

Przygotowanie:

Schab wyporcjować, obgotować na pół miękko w małej ilości osolonej wody z dodatkiem włoszczyzny. Następnie wyjąć z wywaru, obrumienić na oleju, włożyć do rondla i obsypać grubo bułką tartą, dodać masło, powidła rozprowadzone w wywarem ze schabu, cukier, sól do smaku oraz goździki. Całość zagęścić mąką, wlać wino i zagotować.
Podawać z ziemniakami.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 40 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 4

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe
  • Mniam: 1
    pełnoziarniste bułeczki
  • Mniam: 3
    Sałatka z kurczakiem i ryżem