Mielone w wersji LUX

autor: , kategoria: z drobiu , dodano: 2012-01-09
  • Mielone w wersji LUX

Składniki:

  • mięso mielone [1 op.]
  • pomidory suszone [15 szt.]
  • jajka [1 szt.]
  • czosnek [2 ząbki]
  • oliwa (do smażenia)
  • ser feta [1 op.] (kozi)
  • bazylia [1 pęczek] (oregano/tymianek)
  • bułka pszenna (kajzerka,namoczona w mleku (jeśli chcemy uzyskać bardziej delikatną masę )

Przygotowanie:

1. Podsmażyć pokrojony w drobną kosteczkę czosnek
2. Wymieszać ręcznie lub za pomocą miksera mięso, czosnek, jajko i zioła
3. Formować kotleciki ok. 5cm. długości i w środek wkładać po kawałku pomidora i serka
4. usmażyć kotleciki

Podawać np. z ryżem z odrobiną masełka i sałatką

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 40 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 4

Polecany film:

Biryani z kurczakiem i zielonym groszkiem

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    TARTA Z KURKAMI
  • Mniam: 4
    Tarta ze szpinakiem, boczkiem i fetą
  • Mniam: 1
    Wytrawna tarta ze szpinakiem
  • Mniam: 1
    Wytrawna tarta ze szpinakiem