Warzywa faszerowane

autor: , kategoria: z drobiu , dodano: 2012-01-09
  • Warzywa faszerowane

Składniki:

Przygotowanie:

Bakłażana wydrąż. Miąższ pokrój w kostkę, lekko posól i odstaw na 15 minut. Po tym czasie osącz go na ręcznikach papierowych.

Czosnek posiekaj, cebule i papryki pokrój w średnią kostkę. Na rozgrzanej oliwie zeszklij czosnek, dodaj mięso i smaż kilka minut rozgniatając drewnianą łyżką aby się nie skawaliło.

Na oddzielnej patelni lekko przesmaż warzywa, oprósz je liskami ziół, dopraw sola, pieprzem i papryką. Mięso połącz warzywami, nadziewaj bakłażany.

Piecz w nagrzanym do 180 st. C piekarniku ok 20 min.

    Śr. ocena: 5.00 / recenzji: 1 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 45 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 2

Komentarze

  • As1234, 2012-04-02 11:10:12
    As1234
    1
    Zrobilam wczoraj Bardzo dobre i ladnie wyglada!

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe
  • Mniam: 1
    pełnoziarniste bułeczki
  • Mniam: 3
    Sałatka z kurczakiem i ryżem