Warzywa faszerowane

autor: , kategoria: z drobiu , dodano: 2012-01-09
  • Warzywa faszerowane

Składniki:

  • czosnek [2 ząbki]
  • bakłażan [2 szt.]
  • mięso mielone [1 op.] (Samo Dobro)
  • cebula czerwona [2 szt.]
  • rozmaryn [1 ] (gałązka)
  • oregano (gałązek)
  • oliwa (do smażenia)
  • papryka [2 ] (połówki, kolorowa)
  • sól
  • pieprz
  • papryka (przyprawa)

Przygotowanie:

Bakłażana wydrąż. Miąższ pokrój w kostkę, lekko posól i odstaw na 15 minut. Po tym czasie osącz go na ręcznikach papierowych.

Czosnek posiekaj, cebule i papryki pokrój w średnią kostkę. Na rozgrzanej oliwie zeszklij czosnek, dodaj mięso i smaż kilka minut rozgniatając drewnianą łyżką aby się nie skawaliło.

Na oddzielnej patelni lekko przesmaż warzywa, oprósz je liskami ziół, dopraw sola, pieprzem i papryką. Mięso połącz warzywami, nadziewaj bakłażany.

Piecz w nagrzanym do 180 st. C piekarniku ok 20 min.

    Śr. ocena: 5.00 / recenzji: 1 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 45 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 2

Polecany film:

Kasia gotuje z Polki.pl: tarta z brokułami, szynką i serem

Komentarze

  • As1234, 2012-04-02 11:10:12
    As1234
    1
    Zrobilam wczoraj Bardzo dobre i ladnie wyglada!

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    TARTA Z KURKAMI
  • Mniam: 4
    Tarta ze szpinakiem, boczkiem i fetą
  • Mniam: 1
    Wytrawna tarta ze szpinakiem
  • Mniam: 1
    Wytrawna tarta ze szpinakiem