Ryż z curry, chińszczyną i kapustą kiszoną.

autor: , kategoria: jarskie i wegetariańskie, kuchnia chińska / wietnamska , dodano: 2009-12-14
  • Ryż z curry, chińszczyną i kapustą kiszoną.

Składniki:

Przygotowanie:

Ugotowany już ryż wysypujemy na wok, dodajemy do niego pokrojoną w kostkę cebulkę, i mieszamy. W międzyczasie przyprawiamy curry, garam masalą i kurkumą. Mieszamy. Dodajemy chińszczyznę ( mogą być popularne "warzywa na patelnię"). Mieszamy aby ryż ładnie połączył się z warzywami. Kiedy warzywa zrobią się miękkie. Całość wykładamy na talerz i dodajemy kapustę kiszoną.

    Śr. ocena: 4.00 / recenzji: 1 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 15 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 2

Komentarze

  • wsiowy_gupek, 2009-12-16 23:25:13
    wsiowy_gupek
    A pasuje do tego ta ryba po Indyjsku?

    Gdzie moge kupićkurkuma i masala?
    nie mam pojęcia co to jest i jak to wygląda..Gdzieś miedzy przyprawami w torebkach to będzie?
    Komentarz
  • Lena_20, 2010-01-22 00:07:33
    Lena_20
    3
    Mimo braku fotki,zrobiłam to jakiś czas temu i muszę powiedzieć,że danie całkiem całkiem
  • black-bubu, 2010-01-23 20:26:33
    black-bubu
    Gupku kochany , kurkumę i garam masalę kupuję w Almie Kurkume dostaniesz w każdym hipermarkecie, a za garam masalą trochę trzeba pochodzić Ryba po indyjsku pasuje a tak kurkuma i garam masala pomiędzy przyprawami
    Komentarz

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe
  • Mniam: 1
    pełnoziarniste bułeczki
  • Mniam: 3
    Sałatka z kurczakiem i ryżem