Tarletki na słono

autor: , kategoria: Wielkanocne potrawy, kuchnia francuska , dodano: 2012-01-11
  • Tarletki na słono

Składniki:

Przygotowanie:

Śmietanę połącz z jajkiem. Suszone pomidory i mozarellę pokrój w kostkę.
Mielone mięso wymieszaj ze śmietaną, dodaj z natkę pietruszki, suszone pomidory i mozarellę. Zimne ciasto rozwiń i wyłóż nim foremki na tarteletki wysmarowane tłuszczem i oprószone mąką. Zapiecz w nagrzanym do 220 st. C piekarniku – 10 min. Po tym czasie wyłóż porcję farszu na tarteletki i przykryj je dekoracyjnie pozostałym ciastem. Piecz jeszcze ok 25 min.

    Śr. ocena: 5.00 / recenzji: 1 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 55 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 4

Komentarze

  • Asia_123, 2012-01-13 10:22:32
    Asia_123
    2
    Ja robię podobne, tylko, że ciasto robię sama z przepisu na kruche (mąka, jajko, woda). To mój sposób na przemycenie dzieciom mięsa w przekąsce, bo łapią tarletkę i biegną się dalej bawić.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    Panna cotta
  • Mniam: 1
    Mleko kokosowe
  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe