Nadzienie do naleśników

autor: , kategoria: naleśniki , dodano: 2012-01-13
  • Nadzienie do naleśników

Składniki:

  • majonez [0.5 szklanki]
  • pomidorki koktajlowe [15 szt.] (ok. 3 na każdego naleśnika)
  • cebula [1 szt.]
  • mięso mielone [1 op.] (Samo Dobro lub pierś z indyka indykpol)
  • oliwa z oliwek [2 łyżki]
  • przyprawy [2 łyżki] (zioła)

Przygotowanie:

Cebulkę kroimy i podsmażamy na oliwie, dodajemy mięso. Jak będzie gotowe studzimy i miksujemy nożem kuchennym na gładką masę. Dodajemy majonezu, można dodać sosu pomidorowego.
Smarujemy naleśniki, dodajemy pokrojone pomidorki koktajlowe, zawijamy. Pyszne, zdrowe danie i szybkie:)

    Śr. ocena: 5.00 / recenzji: 1 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 30 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 4

Polecany film:

Crepes Suzette FB

Komentarze

  • joasja, 2012-01-13 11:33:22
    joasja
    1
    Pierś z indyka to chyba lepiej ew. upiec. A jak coś zostanie można wykorzystać do sałatki lub 1. dnia zrobić po prostu krojone fileciki.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    TARTA Z KURKAMI
  • Mniam: 4
    Tarta ze szpinakiem, boczkiem i fetą
  • Mniam: 1
    Wytrawna tarta ze szpinakiem
  • Mniam: 1
    Wytrawna tarta ze szpinakiem