Muffinki bananowe z orzechami i czekoladą

autor: , kategoria: babeczki i muffiny , dodano: 2012-01-13
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Muffinki bananowe z orzechami i czekoladą
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Muffinki bananowe z orzechami i czekoladą
  • Mniam: 2
    Mniam zdjęcie! Muffinki bananowe z orzechami i czekoladą
    Mniam: 2
    Mniam zdjęcie! Muffinki bananowe z orzechami i czekoladą

Składniki:

Przygotowanie:

Piekarnik nagrzewamy do 190 stopni C.

W jednej misce mieszamy suche składniki (mąkę, proszek, sodę, sól, cukry).

W drugiej misce mokre składniki: rozbijamy jaja, dodajemy olej i rozgniecione banany.

Mokre wlewamy do suchych i mieszamy niedbale. Dodajemy posiekane orzechy i czekoladę i tyle mleka aby ciasto nie było bardzo gęste.

Formę na muffiny wykładamy papilotkami. Papilotki wypełniamy do 3/4 wysokości (2 łyżki na 1 papilotkę).
Wstawiamy do piekarnika i pieczemy 20-25 minut na brązowo-złoty kolor (lub do suchego patyczka).

Upieczone muffiny wykładamy na kratkę, studzimy, zjadamy.

Smacznego!

Ilość: 12-16 muffinek

    Śr. ocena: 5.00 / recenzji: 2 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 45 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 12

Komentarze

  • kokardka25, 2012-08-12 11:41:36
    kokardka25
    2
    Super przepis, bardzo prosty, tani, babeczki wychodzą smaczne i chrupiące. Ja osobiście dodaję zamiast mleka jogurt naturalny, wg mnie są wtedy bardziej wilgotne i pulchne. Polecam
  • Amber112, 2014-01-27 18:39:31
    Amber112
    0
    Absolutnie najlepsze babeczki, jakie zrobiłam - a zrobiłam ich naprawdę sporo). Mokre, nie za słodkie, sycące. Moje dzieci je uwielbiają Często wracam do tego przepisu, polecam serdecznie

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    Panna cotta
  • Mniam: 1
    Mleko kokosowe
  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe