Torcik tęczowy z owocami

autor: , kategoria: torty , dodano: 2012-01-20
  • Torcik tęczowy z owocami

Składniki:

Przygotowanie:

-Dwie galaretki rozpuścić (każdą osobno) w 1 szklance gorącej wody,
-Poczekać aż wystygną,
-Mleko podzielić na dwie części,
-1 część mleka wlać do naczynia miksującego-czas 3 minuty,
-W czasie pracy naczynia miksującego bardzo powoli wlewać dobrze wystudzoną galaretkę,
-Po ubiciu masę przelać do formy (tortownicy),
-Odstawić do lodówki do zastygnięcia-30 minut,
-Drugą część galaretki ubić w ten sam sposób,
-Wlać na zastygniętą pierwszą warstwę,
-Ponownie wstawić do lodówki do zastygnięcia-ok. 30 minut,
-W międzyczasie rozpuścić 3-cią galaretkę w 1/2l wody,
-Po stężeniu obu warstw w formie wsypać na nie maliny i zalać wystudzoną galaretką,
-Odstawić do lodówki, aż galaretka zastygnie.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 80 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 10

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe
  • Mniam: 1
    pełnoziarniste bułeczki
  • Mniam: 3
    Sałatka z kurczakiem i ryżem