Listki czekoladowe

autor: , kategoria: przekąski na ciepło, ciasta kruche i francuskie , dodano: 2012-01-23
  • Listki czekoladowe

Składniki:

Przygotowanie:

1. Ciasto francuskie rozwałkować na posypanej cukrem stolnicy na placek grubości 7mm. Szklanką wyciąć 16 krążków.
2. Każdy krążek ostrożnie rozwałkować. Gdy nabiorą owalnej formy, ułożyć je na blasze schłodzonej zimną wodą i pozostawić na 15 minut. Piekarnik rozgrzać do temperatury 220*C i piec ciasteczka 8 minut z każdej strony. Ostudzić.
3. Czekoladę rozpuścić w rondelku wstawionym do naczynia z wrzątkiem. Każde ciasteczko zanurzać w czekoladzie z dwóch stron i odkładać na kratkę, by polewa zastygła.

Rada: listki czekoladowe można przygotować na zapas i zamrozić. Ciasteczka te wybornie smakują przybrane bitą śmietaną zmieszaną z odrobiną ajerkoniaku.

Smacznego!!!

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 90 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 8

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    Panna cotta
  • Mniam: 1
    Mleko kokosowe
  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe