Fusilli w sosie serowym z tuńczykiem

autor: , kategoria: makarony , dodano: 2012-01-28
  • Fusilli w sosie serowym z tuńczykiem

Składniki:

  • makaron [0.5 op.] (fusili)
  • tuńczyk [1 op.] (z oleju)
  • serek topiony [200 g] (śmietankowy)
  • cebula [1 główka] (duża)
  • ser żółty [3 plastry] (gouda lub edamski)
  • kukurydza [0.5 op.] (z puszki)
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie:

Makaron gotujemy wg przepisu(najlepiej al dente)

W tym czasie podsmażamy cebule. Gdy się zeszkli dodajemy odsączonego z oleju tuńczyka, pół opakowania kukurydzy i trochę wody, wrzucamy serek i gdy ten się rozpuści a całość się zagotuje dodajemy żółty ser. Doprawiamy solą i pieprzem. Całość nie może być zbyt gęsta, więc jeśli tak będzie dodajemy jeszcze troszeczkę wody, wrzucamy makaron i całość mieszamy.
To bardzo smaczna i co najważniejsze szybka potrawa nie wymagająca większych zdolności kulinarnych, także polecam serdecznie:)

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 25 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 2

Polecany film:

Węglowodany - jakie jeść żeby nie tyć

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 4
    Biszkopt -sprawdzony przepis
  • Mniam: 2
    Błyskawiczne ciasto z owocami
  • Mniam: 19
    Murzynek prościutki i pyszny.
  • Mniam: 1
    Ziemniaczane purée z cebulką