Babka czekoladowo - bananowa

autor: , kategoria: Wielkanocne potrawy, kuchnia polska , dodano: 2012-02-01
  • Babka czekoladowo - bananowa

Składniki:

Przygotowanie:

Jajka całe ubić z cukrem. Dodać mąkę, olej, proszek do pieczenia, obrane ze skórki i pokrojone w kostkę banany oraz pokruszoną czekoladę.
Wszystko połączyć ze sobą. Nałożyć do wyłożonej wcześniej papierem do pieczenia blaszki lub rozgrzać trochę nad palnikiem blaszkę posmarować margaryna i posypać troszkę mąką. Piec w temperaturze 180 stopni C przez 50 minut.
Ciasto można upiec w blaszce do babki, wtedy idealnie nadaje się na Święta Wielkanocne.

SMACZNEGO

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 20 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 1

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    Panna cotta
  • Mniam: 1
    Mleko kokosowe
  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe