Nóżki pikantne

autor: , kategoria: z drobiu, kuchnia polska , dodano: 2009-10-28
  • Nóżki pikantne

Składniki:

  • udka kurczaka [80 dag] (tzw. pałeczki)
  • sok z cytryny
  • sos sojowy [2 łyżki]
  • cytryna [1 szt.]
  • koperek (gałązki)
  • olej (do smażenia)
  • przyprawa do kurczaka [1 łyżka] (pikantna)

Przygotowanie:

Mięso umyć, osuszyć, skropić sokiem z cytryny, natrzeć sosem sojowym i przyprawą do drobiu, odstawić na godzinę w chłodne miejsce. Smażyć na oleju na niezbyt dużym ogniu. Podawać na plasterkach cytryny, udekorować gałązkami koperku.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 1 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 20 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 4

Komentarze

  • marissima, 2010-06-19 21:14:27
    marissima
    zdjęcie się nie zgadza z propozycją podania
    Komentarz

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    Bajaderki czyli sposób na zakalec, lub jak kto woli ciastka z resztek  ;-)
  • Mniam: 1
    Panna cotta
  • Mniam: 1
    Mleko kokosowe
  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem