Zacierki

autor: , kategoria: przekąski na ciepło, kuchnia polska , dodano: 2012-02-09
  • Zacierki

Składniki:

  • mąka (Garść)
  • sól
  • ciepła woda (Troszkę)

Przygotowanie:

Zagniatamy w rękach spójną, miękką masę. Trzymając ciasto w rękach, nad garnkiem z gotującą wodą, odrywamy palcami małe kawałeczki i wrzucamy do wrzątku. Powinny wypłynąć na wierzch i chwilę się pogotować.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 10 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 4

Polecany film:

Kasia gotuje z Polki.pl: zupa solianka

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    TARTA Z KURKAMI
  • Mniam: 4
    Tarta ze szpinakiem, boczkiem i fetą
  • Mniam: 1
    Wytrawna tarta ze szpinakiem
  • Mniam: 1
    Wytrawna tarta ze szpinakiem