Ciasto kryzysowe

autor: , kategoria: ciasta biszkoptowe , dodano: 2012-02-09
  • Ciasto kryzysowe

Składniki:

  • mąka [2.25 szklanki]
  • cukier [0.5 szklanki]
  • oliwa [8 łyżek] (może być olej)
  • mleko [1 szklanka] (zwykłe, sojowe, kokosowe lub inne)
  • proszek do pieczenia [3 łyżeczki]
  • aromat (kilka kropel, zapach według uznania)
  • owoce, bakalie (opcjonalnie, według uznania)

Przygotowanie:

Cukier zmieszać z oliwą i mlekiem i stopniowo dodawać mąkę, a na koniec dodać proszek, aromat i pozostałe składniki, które wybraliście

Piec ok. 1 godzinę w 200st. C.


Można polać polewą czekoladową. Dobrze smakuje z dżemem.




Przepis dodałam do biszkoptowych, bo nie ma niestety więcej kategorii a ciasto do żadnej nie pasuje.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 60 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 20

Polecany film:

Kulinarny express - Ciasto a’la Ferrero Rocher na zimno FB

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 4
    Biszkopt -sprawdzony przepis
  • Mniam: 2
    Błyskawiczne ciasto z owocami
  • Mniam: 19
    Murzynek prościutki i pyszny.
  • Mniam: 1
    Ziemniaczane purée z cebulką