Góralskie jaja murgrabiego

autor: , kategoria: przekąski na ciepło, kuchnia polska , dodano: 2012-02-12
  • Mniam: 1
    Mniam zdjęcie! Góralskie jaja murgrabiego
    Mniam: 1
    Mniam zdjęcie! Góralskie jaja murgrabiego
  • Mniam: 1
    Mniam zdjęcie! Góralskie jaja murgrabiego
    Mniam: 1
    Mniam zdjęcie! Góralskie jaja murgrabiego

Składniki:

Przygotowanie:

Przekąska bardzo prosta w przygotowaniu. Na dodatek pyszne urozmaicenie na różnych imprezach, moim gościom zawsze smakują :)
Przepis zaczerpnięty prosto spod Tater od zaprzyjaźnionych Górali.

* Kupujemy boczek wędzony w cienkich plastrach lub jeśli mamy boczek w kawałku, kroimy cienkie plasterki.

* Małe oscypki kroimy na pół.

* Owijamy boczkiem oscypka i wbijamy wykałaczkę, tak żeby nam się nie rozpadło.

* Wkładamy do piecyka/piekarnika i pieczemy aż do zarumienienia boczku.

-gotowe-

Zapach jest nieziemski, smak jeszcze lepszy:)


Polecam:)

    Śr. ocena: 5.00 / recenzji: 2 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 15 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 10

Komentarze

  • Meariel, 2012-04-16 21:07:17
    Meariel
    1
    Pięć gwiazdek za prostotę i niesamowity smak! Jest to danie, które ma milion kalorii (albo nawet dwa), ale warto zgrzeszyć dla tak genialnego połączenia smakowego. Doskonałe na zasiadaną imprezę przy piwie. Znika w sekundę, zawsze pozostawia niedosyt. Proste i smaczne - czego chcieć więcej?
  • Laurelindorenan, 2012-04-21 00:04:54
    Laurelindorenan
    2
    Uwielbiam i boczek, i roztopiony ser - do tego bardzo proste i szybkie

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    Panna cotta
  • Mniam: 1
    Mleko kokosowe
  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe