Smażona kiełbaska z soczewicą

autor: , kategoria: z mięs mieszanych, kuchnia polska , dodano: 2012-02-13
  • Smażona kiełbaska z soczewicą

Składniki:

Przygotowanie:

Kiełbaskę kroimy w plasterki, na patelni rozgrzewamy oliwę. Smażymy kiełbaski aż zbrązowieją. Na głębszej patelni bądź w rondlu zeszklimy pokrojoną w kostkę cebulę i czosnek. Następnie wrzucamy pomidory z puszki i kiełbaskę oraz soczewicę. Doprawiamy czosnkiem granulowanym, papryką ostrą, dodajemy bulion. Wszystko dusimy około 40 minut, aż soczewica będzie miękka. Pod koniec doprawiamy solą, pieprzem,bazylią i oregano. Smacznego!:)

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 40 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 6

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe
  • Mniam: 1
    pełnoziarniste bułeczki
  • Mniam: 3
    Sałatka z kurczakiem i ryżem