Smażona kiełbaska z soczewicą

autor: , kategoria: z mięs mieszanych, kuchnia polska , dodano: 2012-02-13
  • Smażona kiełbaska z soczewicą

Składniki:

  • Kiełbasa (np,podwawelska) [2 szt.]
  • Pomidor z puszki [1 op.]
  • soczewica [0.5 szklanki]
  • duża cebula [1 szt.]
  • czosnek [3 ząbki]
  • czosnek granulowany [2 łyżki]
  • papryka ostra [2 łyżeczki]
  • bulion wołowy [1 kostka]
  • oregano [1 łyżka]
  • bazylia [1 łyżka]
  • sól [1 szczypta]
  • pieprz [1 łyżeczka]

Przygotowanie:

Kiełbaskę kroimy w plasterki, na patelni rozgrzewamy oliwę. Smażymy kiełbaski aż zbrązowieją. Na głębszej patelni bądź w rondlu zeszklimy pokrojoną w kostkę cebulę i czosnek. Następnie wrzucamy pomidory z puszki i kiełbaskę oraz soczewicę. Doprawiamy czosnkiem granulowanym, papryką ostrą, dodajemy bulion. Wszystko dusimy około 40 minut, aż soczewica będzie miękka. Pod koniec doprawiamy solą, pieprzem,bazylią i oregano. Smacznego!:)

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 40 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 6

Polecany film:

Kasia gotuje z Polki.pl: babka na Boże Narodzenie

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 2
    Racuchy na jogurcie:hit ekspresowej kuchnii
  • Mniam: 1
    Bajaderki czyli sposób na zakalec, lub jak kto woli ciastka z resztek  ;-)
  • Mniam: 1
    Panna cotta
  • Mniam: 1
    Mleko kokosowe