Leczo

autor: , kategoria: Przepisy na zimę, kuchnia węgierska, dodano: 2012-02-15
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Leczo
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Leczo
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Leczo
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Leczo

Składniki:

Przygotowanie:

Cebulę pokroić drobno i zeszklić na patelni z oliwą.
Pokroić kiełbasę, dodać do cebuli i podsmażyć.
Z cukinii wydrążyć gniazda nasienne i pokroić w większa kostkę.
Wrzucić do garnka i dusić by lekko zmiękła.
Następnie dodać pokrojoną paprykę.
Pokroić pomidory i dołożyć do garnka.
Doprawić do smaku przyprawami.
Kiełbasę z cebulką wrzucić do garnka z warzywami.
Wymieszać,a pod koniec gotowania wlać koncentrat.
Ugotować ryż lub makaron wg instrukcji na opakowaniu.
Przed podaniem posypać natką pietruszki.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 30 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 1

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 3
    Sernik Nowojorski z białączekoladą z serialu
  • Mniam: 1
    Kremowe czekoladowe muffinki.
  • Mniam: 2
    Soczewica ze śmietaną i pomidorami
  • Mniam: 1
    Soczewica z ryżem i warzywami

Zamknij