Leczo

autor: , kategoria: Przepisy na zimę, kuchnia węgierska , dodano: 2012-02-15
  • Mniam: 1
    Mniam zdjęcie! Leczo
    Mniam: 1
    Mniam zdjęcie! Leczo
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Leczo
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Leczo

Składniki:

Przygotowanie:

Cebulę pokroić drobno i zeszklić na patelni z oliwą.
Pokroić kiełbasę, dodać do cebuli i podsmażyć.
Z cukinii wydrążyć gniazda nasienne i pokroić w większa kostkę.
Wrzucić do garnka i dusić by lekko zmiękła.
Następnie dodać pokrojoną paprykę.
Pokroić pomidory i dołożyć do garnka.
Doprawić do smaku przyprawami.
Kiełbasę z cebulką wrzucić do garnka z warzywami.
Wymieszać,a pod koniec gotowania wlać koncentrat.
Ugotować ryż lub makaron wg instrukcji na opakowaniu.
Przed podaniem posypać natką pietruszki.

    Śr. ocena: 5.00 / recenzji: 1 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 30 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 1

Polecany film:

Kasia gotuje z Polki.pl: babka czekoladowa

Komentarze

  • agugu1989, 2016-04-12 21:08:19
    agugu1989
    0
    U mnie leczo jest sposobem żeby syn zjadał warzywa, w sosie za bardzo nie widać co jest co więc zjada wszystko po poklei, czasami tylko papryka mu się rzuci w oczy. Uwielbiamy leczo w różnych miksach warzywnych, po prostu patrzę i mi ślinka cieknie;d Robię podobnie ale bez ryżu i czasami z cukinią czasami bez.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    bitki z polędwiczek wieprzowych w sosie
  • Mniam: 1
    Leczo
  • Mniam: 4
    Szybkie bułeczki śniadaniowe
  • Mniam: 1
    KOPYTKA