Rejestracja
Płeć: *
Rejestracja. Proszę czekać
Nie możesz się zalogować? Przypomnij hasło
Masz już konto? Zaloguj się!
Odzyskiwanie utraconego hasła
Odzyskiwanie utraconego hasła. Proszę czekać
Nie posiadasz jeszcze konta? Zarejestruj się!
Masz już konto? Zaloguj się!

Leczo

autor: , kategoria: Przepisy na zimę, kuchnia węgierska , dodano: 2012-02-15
  • Mniam: 1
    Mniam zdjęcie! Leczo
    Mniam: 1
    Mniam zdjęcie! Leczo
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Leczo
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Leczo

Składniki:

Przygotowanie:

Cebulę pokroić drobno i zeszklić na patelni z oliwą.
Pokroić kiełbasę, dodać do cebuli i podsmażyć.
Z cukinii wydrążyć gniazda nasienne i pokroić w większa kostkę.
Wrzucić do garnka i dusić by lekko zmiękła.
Następnie dodać pokrojoną paprykę.
Pokroić pomidory i dołożyć do garnka.
Doprawić do smaku przyprawami.
Kiełbasę z cebulką wrzucić do garnka z warzywami.
Wymieszać,a pod koniec gotowania wlać koncentrat.
Ugotować ryż lub makaron wg instrukcji na opakowaniu.
Przed podaniem posypać natką pietruszki.

    Śr. ocena: 5.00 / recenzji: 1 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 30 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 1

Polecany film:

Kasia gotuje z Polki.pl: zupa cebulowa

Komentarze

  • agugu1989, 2016-04-12 21:08:19
    agugu1989
    0
    U mnie leczo jest sposobem żeby syn zjadał warzywa, w sosie za bardzo nie widać co jest co więc zjada wszystko po poklei, czasami tylko papryka mu się rzuci w oczy. Uwielbiamy leczo w różnych miksach warzywnych, po prostu patrzę i mi ślinka cieknie;d Robię podobnie ale bez ryżu i czasami z cukinią czasami bez.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    Ciasto do topienia owoców
  • Mniam: 2
    Drożdżówki z budyniem i truskawkami
  • Mniam: 2
    Galaretowiec zwany mozajką
  • Mniam: 1
    Cebulanki