Serce z parówki i jajka.

autor: , kategoria: kuchnia amerykańska , dodano: 2012-02-15
  • Mniam: 2
    Mniam zdjęcie! Serce z parówki i jajka.
    Mniam: 2
    Mniam zdjęcie! Serce z parówki i jajka.
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Serce z parówki i jajka.
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Serce z parówki i jajka.

Składniki:

Przygotowanie:

Parówkę rozkroić wzdłuż, ale nie do końca.
Wywinąć boki parówki na zewnątrz i spiąć wykałaczką.
Rozgrzać olej na patelni i włożyć serduszko parówkowe.
Wbić do środka jajko i doprawić solą i pieprzem
Patelnię przykryć pokrywką i smażyć do ścięcia się jajka.
Przed podaniem wyjąć wykałaczkę.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 10 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 1

Komentarze

  • pysiamn, 2012-02-15 15:28:20
    pysiamn
    mamy już taki przepis na smacznym :
    http://wizaz.pl/kulinaria/przepis_widok.php?id=2370
    Komentarz
  • klaudens, 2012-02-19 13:46:44
    klaudens
    Faktycznie, tylko tam białko nachodzi na żółtko u mnie nie
    Komentarz
  • Tereskaa, 2012-02-20 08:57:00
    Tereskaa
    To czy białko nachodzi na żółtko to kwestia wbicia tego jajka, raz wyjdzie bez białka na wierzchu a raz z białkiem. Dla mnie, no cóż, przepis odtwórczy.
    Komentarz

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    Panna cotta
  • Mniam: 1
    Mleko kokosowe
  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe