Tort z sercem.

autor: , kategoria: torty , dodano: 2012-02-15
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Tort z sercem.
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Tort z sercem.
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Tort z sercem.
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Tort z sercem.
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Tort z sercem.
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Tort z sercem.
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Tort z sercem.
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Tort z sercem.
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Tort z sercem.
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Tort z sercem.

Składniki:

Przygotowanie:

Oddzielić białka od żółtek.
Żółtka ubić z 1/4 szklanki cukru.
Z białek ubić pianę z resztą cukru.
Do białek dodać żółtka i delikatnie wymieszać.
Dodać proszek i mąkę delikatnie mieszając.
Taką masę podzielić na 5 części.
Do jednej części dodać barwnik i wymieszać.
Jasne ciasto rozlać do 4 ramekinów wyłożonych na dnie papierem do pieczenia, boki wysmarowane masłem.
Ciasto czerwone przelać do 5tego ramekina.
Piec ok.30min w 180st.C.
Kiedy ciasto czerwone będzie ostudzone pokruszyć je na małe kawałki.

Śmietankę ubić na sztywno.
Dodać mascarpone i wymieszać.

Wziąć 2 blaty.
Łączymy dwie wykałaczki ze sobą nitką, będą służyć jako cyrkiel i odrysujemy nim koło na 2 blatach ( w ten sposób będą równe koła w 2 blatach).

Następnie w górnym blacie rzeźbimy wysepkę, a w dolnym blacie wykrawamy dziurę V-kształtną.

Pustą przestrzeń wypełniamy okruszkami ciasta czerwonego i wstawiamy do lodówki, aby wszystko się ubiło.

Potem łączymy 2 blaty, górny to ten z wysepką.
Dekorujemy kremem.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 60 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 2

Komentarze

  • LadySith, 2012-12-31 20:24:25
    LadySith
    można sob ie ułatwić kupując formę z wiltona
    Komentarz

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe
  • Mniam: 1
    pełnoziarniste bułeczki
  • Mniam: 3
    Sałatka z kurczakiem i ryżem