Faworki błyskawiczne, czyli chrust

autor: , kategoria: ciasta kruche i francuskie, kuchnia polska , dodano: 2012-02-15
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Faworki błyskawiczne, czyli chrust
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Faworki błyskawiczne, czyli chrust

Składniki:

Przygotowanie:

Wszystkie składniki dobrze zagnieść - dobrze jest zatrudnić pomocnika płci męskiej.
Ciasto cienko rozwałkować.
Wykrajać prostokąty, a na środku prostokąta robić nacięcia.
Przez nacięcie przepleść jeden z końców prostokąta.
Faworki smażyć na rozgrzanym tłuszczu w garnku lub we frytownicy (180st.C).
Odkładać do odsączenia na papierowy ręcznik.
Podawać posypane cukrem pudrem.

    Śr. ocena: 4.00 / recenzji: 3 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 30 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 1

Komentarze

  • Kumpela_123, 2015-01-09 09:39:11
    Kumpela_123
    0
    Uwielbiam faworki , u mnie to zawsze szybko znikają więc robię wieksze porcje . Hit na karnawał
  • Korah, 2015-01-13 19:34:14
    Korah
    Nie ocenię, bo co to za "błyskawiczne" faworki, skoro przepis jest standardowy. Pozdrawiam, chyba, że chodziło o to, że błyskawicznie znikają
    Komentarz
  • Rollermer, 2015-01-14 07:55:08
    Rollermer
    0
    Faworki to najlepsze słodkości
  • konik66, 2015-01-16 19:07:33
    konik66
    0
    Faworki, pączki najlepsze na okres karnawału. Trzeba korzystać, nie liczymy kalorii.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe
  • Mniam: 1
    pełnoziarniste bułeczki
  • Mniam: 3
    Sałatka z kurczakiem i ryżem