Bogracz

autor: , kategoria: Przepisy na zimę, kuchnia polska , dodano: 2012-02-15
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Bogracz
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Bogracz

Składniki:

  • szynka wieprzowa [1 kg]
  • marchewki [4 szt.]
  • pietruszka [2 szt.]
  • cebula biała [2 szt.]
  • koncentrat pomidorowy [3 łyżeczki]
  • olej [2 łyżki]
  • mąka [3 łyżki]
  • jajka [1 ]
  • sól
  • pieprz
  • przyprawa warzywna
  • papryka czerwona
  • papryka ostra

Przygotowanie:

Mięso pokroić w paseczki i wrzucić na olej. Lekko opiec, dodać pokrojoną cebulę w kostkę. Marchewkę,pietruszkę pokroić w kostkę-dodać do mięsa i podlać wodą. Gotować aż wszystko będzie miękkie. Doprawić koncentratem pomidorowym,solą, pieprzem,vegetą oraz papryka słodką i ostrą według uznania;
Kluseczki- jajko wymieszać z 3 łyżkami mąki i szczyptą soli.Nakładać łyżeczką na gotującą potrawę.

To oto danie rozgrzeję największego zmarzlucha :)

    Śr. ocena: 5.00 / recenzji: 1 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 60 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 6

Polecany film:

Kasia gotuje z Polki.pl - Carpaccio z buraka

Komentarze

  • Margaretkaw, 2017-10-14 16:16:56
    Margaretkaw
    0
    Rewelacyjne danie na zimę, z przyjemnością wypróbuję ten przepis

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 4
    Biszkopt -sprawdzony przepis
  • Mniam: 2
    Błyskawiczne ciasto z owocami
  • Mniam: 19
    Murzynek prościutki i pyszny.
  • Mniam: 1
    Ziemniaczane purée z cebulką