Bogracz

autor: , kategoria: Przepisy na zimę, kuchnia polska , dodano: 2012-02-15
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Bogracz
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Bogracz

Składniki:

Przygotowanie:

Mięso pokroić w paseczki i wrzucić na olej. Lekko opiec, dodać pokrojoną cebulę w kostkę. Marchewkę,pietruszkę pokroić w kostkę-dodać do mięsa i podlać wodą. Gotować aż wszystko będzie miękkie. Doprawić koncentratem pomidorowym,solą, pieprzem,vegetą oraz papryka słodką i ostrą według uznania;
Kluseczki- jajko wymieszać z 3 łyżkami mąki i szczyptą soli.Nakładać łyżeczką na gotującą potrawę.

To oto danie rozgrzeję największego zmarzlucha :)

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 60 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 6

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe
  • Mniam: 1
    pełnoziarniste bułeczki
  • Mniam: 3
    Sałatka z kurczakiem i ryżem