Zupa z soczewicy z zacierkami

autor: , kategoria: zupy , dodano: 2012-02-17
  • Zupa z soczewicy z zacierkami

Składniki:

Przygotowanie:

1. Cebule kroimy w kostkę, podsmażamy.
2. Marchewkę obieramy i kroimy w kostkę.
3. Do gotującego się bulionu (najlepiej z włoszczyzny, ale może być także z kostki) wrzucamy soczewicę, marchewkę oraz podsmażoną cebulę oraz dodajemy koncentrat pomidorowy. Gotujemy około 20-25 min.
4. W międzyczasie w osobnym garnku gotujemy zacierki według przepisu podanym na opakowaniu.
5. Do ugotowanej zupy dolewamy mleko (jeśli ktoś preferuje zupy typu krem to w tym momencie miksujemy - osobiście wolę wersje niezmiksowaną) , wrzucamy odcedzony makaron oraz przyprawiamy według uznania (kluczową rolę odgrywa curry wiec jest to przyprawa której nie pomijamy).
6. Jemy ze smakiem :)

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 25 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 4

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    Panna cotta
  • Mniam: 1
    Mleko kokosowe
  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe