Wariacja na temat kaszy jęczmiennej

autor: , kategoria: Przepisy na zimę , dodano: 2012-02-17
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Wariacja na temat kaszy jęczmiennej
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Wariacja na temat kaszy jęczmiennej

Składniki:

Przygotowanie:

Kaszę jęczmienną gotujemy wg. przepisu na opakowaniu. Na suchej patelni podsmażamy garść pestek dyni. Brokuły gotujemy na parze. Na oliwie podsmażamy pieczarki oraz pokrojoną w kostkę paprykę-wg mnie najlepsza jest czerwona.Pomidora kroimy w kostkę (można również dodać suszone pomidory, wtedy danie będzie bardziej aromatyczne). Mieszamy składniki razem, wyciskamy ząbek czosnku i dodajemy pozostałe przyprawy. Imbir oczywiście obieramy ze skórki i kroimy-wystarczy odrobina dla nadania ostrości i smaku.

Na koniec dekorujemy kiełkami rzodkiewki oraz pokrojoną drobno natką pietruszki-można oprószyć wiórkami żółtego sera. Całość tworzy bombę witaminową i przyspiesza metabolizm! proste, jarskie, szybkie, pyszne!;)

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 15 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 1

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe
  • Mniam: 1
    pełnoziarniste bułeczki
  • Mniam: 3
    Sałatka z kurczakiem i ryżem