Fasolka po bretońsku

autor: , kategoria: Przepisy na zimę , dodano: 2012-02-19
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Fasolka po bretońsku
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Fasolka po bretońsku

Składniki:

Przygotowanie:

Fasolkę umyć i zalać dużą ilością zimnej wody, moczyć 2 godziny a najlepiej przez całą noc. Po namoczeniu, jeśli będzie mało wody to dolać. Gotować do miękkości razem z kością wędzoną. Dodać liść laurowy ziele angielskie, przecier pomidorowy, przyprawić przyprawami lub użyć „przyprawy do fasoli”. W międzyczasie kiełbasę pokroić w pół plasterki i podsmażyć na patelni dodać do fasolki. Cebulę pokroić w kostkę zeszklić na maśle, do cebuli dosypać mąkę i zrumienić. Wszystko zalać ok. 1 szklanką zimnej wody i wymieszać tak, aby nie było gródków. Następnie zasmażkę wlać do fasolki i chwilę pogotować.

Więcej... http://blogani.blox.pl/html/1310721,262146,21.html?491458#ixzz1mpTcCx1Y

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 85 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 6

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    Panna cotta
  • Mniam: 1
    Mleko kokosowe
  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe