Dip cebulowy

autor: , kategoria: sosy , dodano: 2012-02-21
  • Dip cebulowy

Składniki:

Przygotowanie:

Cebulę i żółty ser potrzeć na tarce o małych oczkach, potem dodać jogurt, majonez i przyprawy. Z dodaniem całego jogurtu poczekać na koniec, bo może wyjść za rzadki jak dodasz od razu cały. Z ilością sera żółtego też można pokombinować (od 5-10 dag),ja wolę jak jest go więcej. Do mieszania nie trzeba blendera, ale kiedy się śpieszy również można go użyć.

Przepis od koleżanki, wcześniej nigdy bym nie przypuszczała, że dip na bazie cebuli może być tak dobry. Polecam do chipsów, paluszków grissini itp. Warto spróbować.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 10 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 1

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    Panna cotta
  • Mniam: 1
    Mleko kokosowe
  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe