Leczo na szybko

autor: , kategoria: Przepisy na zimę, kuchnia polska , dodano: 2012-02-22
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Leczo na szybko
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Leczo na szybko
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Leczo na szybko
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Leczo na szybko

Składniki:

  • cukinia [1 szt.]
  • parówki [5 szt.]
  • papryka kolorowa [2 szt.] (po 2 sztuki czerwonej, żółtej i zielonej)
  • pomidory [2 szt.]
  • cebula [1 szt.]
  • sól [1 szczypta]
  • pieprz czarny [1 szczypta]
  • papryka słodka mielona [1 szczypta]
  • koncentrat pomidorowy [2 łyżki]
  • tłuszcz (do smaku)

Przygotowanie:

Cukinię dokładnie myjemy, osuszamy i kroimy w kostkę. Parówki kroimy w
plasterki. Paprykę i pomidora kroimy w kostkę. Cebulę w piórka. Do
garnka wlewamy troszkę tłuszczu a następnie dodajemy wszystkie
składniki, doprawiamy do smaku i dodajemy koncentrat pomidorowy.
Delikatnie mieszamy i smażymy ok 15 min., a następnie dolewamy ok. 0,5
szklanki wody i dusimy. Gotowe podajemy z natką pietruszki. Smacznego
!!

    Śr. ocena: 4.00 / recenzji: 1 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 30 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 4

Polecany film:

Kasia gotuje z Polki.pl: ciasto z truskawkami

Komentarze

  • kropka75, 2012-02-22 07:58:14
    kropka75
    1
    Szybki i całkiem niezły. Ale wolę wersję z papryką dodaną później. Najpierw cukinia i cebula, oraz pomidory. Parówka kiedykolwiek, ale papryka na koniec. Nie obłazi wtedy ze skóry. A nie ma nic gorszego niż skórki papryki luzem w leczo.

    Smaczne. Takie studenckie.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    TARTA Z KURKAMI
  • Mniam: 4
    Tarta ze szpinakiem, boczkiem i fetą
  • Mniam: 1
    Wytrawna tarta ze szpinakiem
  • Mniam: 1
    Wytrawna tarta ze szpinakiem