Leczo na szybko

autor: , kategoria: Przepisy na zimę, kuchnia polska , dodano: 2012-02-22
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Leczo na szybko
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Leczo na szybko
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Leczo na szybko
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Leczo na szybko

Składniki:

Przygotowanie:

Cukinię dokładnie myjemy, osuszamy i kroimy w kostkę. Parówki kroimy w
plasterki. Paprykę i pomidora kroimy w kostkę. Cebulę w piórka. Do
garnka wlewamy troszkę tłuszczu a następnie dodajemy wszystkie
składniki, doprawiamy do smaku i dodajemy koncentrat pomidorowy.
Delikatnie mieszamy i smażymy ok 15 min., a następnie dolewamy ok. 0,5
szklanki wody i dusimy. Gotowe podajemy z natką pietruszki. Smacznego
!!

    Śr. ocena: 4.00 / recenzji: 1 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 30 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 4

Komentarze

  • kropka75, 2012-02-22 07:58:14
    kropka75
    1
    Szybki i całkiem niezły. Ale wolę wersję z papryką dodaną później. Najpierw cukinia i cebula, oraz pomidory. Parówka kiedykolwiek, ale papryka na koniec. Nie obłazi wtedy ze skóry. A nie ma nic gorszego niż skórki papryki luzem w leczo.

    Smaczne. Takie studenckie.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    Panna cotta
  • Mniam: 1
    Mleko kokosowe
  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe