Sznycle w pomaranczach

autor: , kategoria: z drobiu , dodano: 2012-02-22
  • Sznycle w pomaranczach

Składniki:

Przygotowanie:

1. Mieso oplucz pod biezaca woda i osusz na papierowym reczniku. Pokroj na cienkie plastry i delikatnie rozbij tluczkiem. Oprosz sola i bialym pieprzem. Na patelni rozlej olej i krotko obsmaz na nim piers z obu stron.

2. Bazylie oplucz, osusz, kilka listkow posiekaj. 2 pomarancze umyj, wycisnij sok. przelej do rondelka. Dodaj sos sojowy, maslo, posiekane liscie bazylii i przecisniety przez praske czosnek. Marynate zagotuj. Przeloz do niej mieso i dus na malym ogniu do miekkosci.

3. Sznycle wyjmij z sosu i trzymaj w cieple. Make ziemniaczana rozmieszaj z niewielka iloscia wody. Wlej do sosu i dokladnie wumieszaj, by nie bylo grudek.

4. Pozostale pomarancze umyj i pokroj w plastry, a nastepnie na cwiartki. Uluz na sznyclach. Polej sosem. Udekoruj bazylia, Podawaj na lisciach salaty, posyp pokrojona papryka.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 30 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 4

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    Panna cotta
  • Mniam: 1
    Mleko kokosowe
  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe