Rejestracja
Płeć: *
Rejestracja. Proszę czekać
Nie możesz się zalogować? Przypomnij hasło
Masz już konto? Zaloguj się!
Odzyskiwanie utraconego hasła
Odzyskiwanie utraconego hasła. Proszę czekać
Nie posiadasz jeszcze konta? Zarejestruj się!
Masz już konto? Zaloguj się!

Żurek

autor: , kategoria: Przepisy na zimę , dodano: 2012-02-22
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Żurek
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Żurek

Składniki:

Przygotowanie:

Na boczku i włoszczyźnie gotujemy wywar (tak około 30-40 min), następnie boczek wyjmujemy i kroimy w kostkę. Kiełbasę kroimy w talarki i podsmażamy na patelni, dodajemy do wywaru. Wlewamy żurek (lub zakwas), gotujemy chwilę (10-15 min), doprawiamy dużą ilością pieprzu i majeranku (ja sypię dwie płaskie łyżki majeranku), solimy do smaku, lub dodajemy trochę vegety. Na koniec zabielamy śmietaną (ja używam 18%).

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 60 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 8

Polecany film:

Kasia gotuje z Polki.pl: pleśniak

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    PLACUSZKI bezglutenowe, wegańskie, roślinne, paleo
  • Mniam: 32
    Cukinia faszerowana mięsem mielonym
  • Mniam: 2
    Makaron w sosie śmietanowo szpinakowym z kurczakiem
  • Mniam: 1
    Bezglutenowe muffiny piernikowo-powidłowe