Żurek

autor: , kategoria: Przepisy na zimę, dodano: 2012-02-22
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Żurek
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Żurek

Składniki:

Przygotowanie:

Na boczku i włoszczyźnie gotujemy wywar (tak około 30-40 min), następnie boczek wyjmujemy i kroimy w kostkę. Kiełbasę kroimy w talarki i podsmażamy na patelni, dodajemy do wywaru. Wlewamy żurek (lub zakwas), gotujemy chwilę (10-15 min), doprawiamy dużą ilością pieprzu i majeranku (ja sypię dwie płaskie łyżki majeranku), solimy do smaku, lub dodajemy trochę vegety. Na koniec zabielamy śmietaną (ja używam 18%).

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 60 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 8

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 2
    Letni torcik z brzoskwiniami
  • Mniam: 1
    Letni torcik z brzoskwiniami
  • Mniam: 10
    Banoffee - ciasto bananowe z toffee
  • Mniam: 4
    Pizza dietetyczna na cieście twarogowym

Zamknij