Zupa z serków topionych

autor: , kategoria: Przepisy na zimę , dodano: 2012-02-24
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Zupa z serków topionych
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Zupa z serków topionych
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Zupa z serków topionych
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Zupa z serków topionych
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Zupa z serków topionych
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Zupa z serków topionych
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Zupa z serków topionych
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Zupa z serków topionych

Składniki:

  • woda [2 l]
  • kostka rosołowa [1 kostka] (drobiowa)
  • marchew [2 szt.]
  • por [1 szt.]
  • śmietana kwaśna [2 łyżki]
  • mąka pszenna [2 łyżki]
  • serki topione kremowe [2 op.] (śmietankowe)
  • sól
  • pieprz czarny (mielony)
  • koperek

Przygotowanie:

Wodę zagotować, dodać kostkę rosołową. Umyte, obrane warzywa (marchew, por) pokroić w plasterki. Dodać do bulionu i gotować około 30 minut.

Serki topione rozrobić z niewielką ilością gorącego bulionu, dodać do całości. Kwaśną śmietanę połączyć z mąką pszenną, zahartować gorącą zupą i również dodać do całości. Chwilę gotować.

Gotową zupę podawać z makaronem i koperkiem.
Jest bardzo lekka, bardzo sycąca i bardzo smaczna!

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 40 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 8

Polecany film:

Polki znają prawo: Opieka naprzemienna

Komentarze

  • ROL3ta, 2012-02-24 15:13:05
    ROL3ta
    oj lekka to ona nie jest ...
    Komentarz

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 4
    Biszkopt -sprawdzony przepis
  • Mniam: 2
    Błyskawiczne ciasto z owocami
  • Mniam: 19
    Murzynek prościutki i pyszny.
  • Mniam: 1
    Ziemniaczane purée z cebulką