Zupa z serków topionych

autor: , kategoria: Przepisy na zimę , dodano: 2012-02-24
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Zupa z serków topionych
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Zupa z serków topionych
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Zupa z serków topionych
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Zupa z serków topionych
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Zupa z serków topionych
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Zupa z serków topionych
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Zupa z serków topionych
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Zupa z serków topionych

Składniki:

Przygotowanie:

Wodę zagotować, dodać kostkę rosołową. Umyte, obrane warzywa (marchew, por) pokroić w plasterki. Dodać do bulionu i gotować około 30 minut.

Serki topione rozrobić z niewielką ilością gorącego bulionu, dodać do całości. Kwaśną śmietanę połączyć z mąką pszenną, zahartować gorącą zupą i również dodać do całości. Chwilę gotować.

Gotową zupę podawać z makaronem i koperkiem.
Jest bardzo lekka, bardzo sycąca i bardzo smaczna!

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 40 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 8

Komentarze

  • ROL3ta, 2012-02-24 15:13:05
    ROL3ta
    oj lekka to ona nie jest ...
    Komentarz

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    Panna cotta
  • Mniam: 1
    Mleko kokosowe
  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe